Results 1 to 6 of 6

Thread: Upgrade to Linux

  1. #1
    Free-DC Semi-retire gopher_yarrowzoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    3,982

    Upgrade to Linux

    Running Linux Mint v17 - I went from 16 to 17....
    Now the problem I'm having is this:
    When I upgraded i followed a step-by-step update procedure but i managed to not upgrade one of the source files correctly - it didn't actually upgrade it properly so I fixed that and now I have the following grub menu:
    'Linux Mint 17 Cinnamon 32-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda5)'
    'Linux Mint 17 Cinnamon 32-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda5) -- recovery mode'
    "Linux Mint 17 Cinnamon 32-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda5)"
    "Linux Mint 17 Cinnamon 32-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda5) -- recovery mode"
    'Memory test (memtest86+)'
    'Memory test (memtest86+, serial console 115200)'
    "Memory test (memtest86+)"
    'Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)'
    "Windows 7"
    submenu "Additional Options"
    "Memory test (memtest86+, serial console 115200)"
    "Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)"

    I left the Quote marks as they are listed in my grub.cfg - running update-grub doesn't help it still keeps those entries..

    what I did notice is that where it has the " marks is just after this line:
    ### BEGIN /etc/grub.d/10_linux_proxy ###
    and also
    ### BEGIN /etc/grub.d/21_memtest86+_proxy ###
    also noticed the first memtest calls: knetbsd /boot/memtest86+.elf
    also the console and second memtest calls: linux16 /boot/memtest86+.bin

    in Synaptic Package Manager - there are 2 entries for both: linux-image-3.13.0-24-generic and linux-headers-3.13.0-24-generic clicking on either of the image entries or the header image entries to remove / reinstall causes the other one that's beside it to become checked in the same way...

    I tried using Grub-customizer which was working before upgrading to fix it so the entries were as follows:

    Mint 17 (......)
    Memory test (memtest386+)
    Windows 7
    Additional
    (Memtest + Serial)
    (Win 7 hidden fix partition)


    How can I fix this:
    can I switch around the /etc/grub.d/21_memtest86+_proxy with /etc/grub.d/20_memtest86+ with an edit to make it call .elf
    can I switch around the /etc/grub.d/10_linux_proxy with etc/grub.d/10_linux to get rid of the dual entries?

    Other people are having problems with Grub Customizer too in Mint 17 same error as I get - Author can see the bug and I'm awaiting a fix - i even tried doing a compile from source of 4.0.6 (latest) no joy same error...
    Semi-retired from Free-DC...
    I have some time to help.....
    I need a new laptop,but who needs a laptop when you have a phone...


  2. #2
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    22,201
    Blog Entries
    13
    can you post your full grub.cfg ?

  3. #3
    Free-DC Semi-retire gopher_yarrowzoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    3,982
    File attached as a txt file - wouldn't let me paste it all, entry too long...
    It goes:
    Mint 17
    Mint 17 (recovery)
    Memtest+
    Memtest+ (serial)
    Windows 7 on dev1
    Windows 7 on dev2
    Windows 7
    Additional Options
    Memtest+ (serial)
    Windows 7 on dev1

    I'd like it to read...
    Mint 17
    Memtest+
    Windows 7 (there is a plain entry for this)
    Additional
    Memtest+ Serial
    Windows 7 Recovery
    Attached Files Attached Files
    Semi-retired from Free-DC...
    I have some time to help.....
    I need a new laptop,but who needs a laptop when you have a phone...


  4. #4
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    22,201
    Blog Entries
    13
    You should be able to edit it, even though it says not too and just remove the whole menuentry items you don't want.

    Like this one

    menuentry "Linux Mint 17 Cinnamon 32-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sda5) -- recovery mode" --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os {
    recordfail
    insmod gzio
    insmod part_msdos
    insmod ext2
    set root='hd0,msdos5'
    if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
    search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos5 --hint-efi=hd0,msdos5 --hint-baremetal=ahci0,msdos5 ff6c3caa-ec21-4c9b-b6e4-67a2b1fd765a
    else
    search --no-floppy --fs-uuid --set=root ff6c3caa-ec21-4c9b-b6e4-67a2b1fd765a
    fi
    echo 'Loading Linux 3.13.0-24-generic ...'
    linux /boot/vmlinuz-3.13.0-24-generic root=UUID=ff6c3caa-ec21-4c9b-b6e4-67a2b1fd765a ro recovery nomodeset
    echo 'Loading initial ramdisk ...'
    initrd /boot/initrd.img-3.13.0-24-generic
    }

  5. #5
    Free-DC Semi-retire gopher_yarrowzoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    3,982
    That fixed it - now to keep it that way next time there is a kernel update...
    Semi-retired from Free-DC...
    I have some time to help.....
    I need a new laptop,but who needs a laptop when you have a phone...


  6. #6
    Free-DC Semi-retire gopher_yarrowzoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    3,982
    Hmm I'm really liking Mint now, only issues I have are 1 minor and 1 major enough to be a PITA...

    Minor: One of the fonts chrome uses to display stuff it's different somehow between Windows and Mint, reason being is because I do a screen capture on both of our work schedules as I can look them both up online - the font changes either size or actual font just enough to move a word to the next line and also i think because of this the boxes for each day are a different size... of course my left mouse button sometimes have double click issues when trying to click drag isn't funny..

    Major: Trying to use Paint Shop Pro via WINE as it doesn't remember half it's settings or things when moving stuff around it's messes up the display and I can't be sure if it will save it like that or not... I tried to use GIMP but the one thing I can't figure out is how to do a selection based on multiple areas and/or by color as the screen captures aren't always exact.

    It runs sweet enough on my Cele T3100 with only 2GB, and I can't upgrade the RAM beyond this mobo spec won't let me....

    Only other issue and this is hardware, my fan isn't running as fast as it should I think it overspun one day as it made a horrid noise and now I have issues with it cooling only minor ones but it's either replace the 40mm fan or get a cooling pad as putting a normal deskfan under it works wonders and keeps it cool.... might do both..
    Semi-retired from Free-DC...
    I have some time to help.....
    I need a new laptop,but who needs a laptop when you have a phone...


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •