Results 1 to 20 of 20

Thread: Bug reporting...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2018
    Location
    High Point, NC
    Posts
    4

    Bug reporting...

    I imagine you are working on the stats site probably a lot so these bugs might be on your to do list, but just in case you overlooked them I will point them out as I find them.

    If I go to my overall stats page here:
    https://stats.free-dc.org/userbycpid...6beeeb937bd376

    Then click on the "Most Milestones" Rank T category I am taken to the overall milestone page instead of my teams milestones.

  2. #2
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    Fixed..

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2018
    Location
    High Point, NC
    Posts
    4
    Quick service!

    Found another bug. When you go to the Gerasim stats page https://stats.free-dc.org/proj/ger#select I get a drop down alert saying something about tables and the data doesn't ever show anything.

  4. #4
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    It's some foreign characters breaking the json returned to datatables, not sure why it's causing an issue though. Will try to debug.

  5. #5
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    ok, kind of fixed.... not sure it's the best solution

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2018
    Location
    High Point, NC
    Posts
    4
    If I click on "Teams" under the project name I get the same tables error message and the team list doesn't ever load.

  7. #7
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    Fixed, same issue as before. I suspect it's in a few other places, so keep 'em coming if you find them.

    Hosts I still have to convert so it isn't using datatables right now. Hope to work on that this weekend.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    May 2018
    Location
    High Point, NC
    Posts
    4
    Sounds good man. You're awesome. Love the site as it's my favorite stats site for BOINC.

  9. #9
    www.amdusers.com
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    259
    bok I'm getting this message when I go to Gerasim stats:

    DataTables warning (table id = 'users'): DataTables warning: JSON data from server could not be parsed. This is caused by a JSON formatting error.

  10. #10
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    Fixed, let me know if you find more. It's a json issue with a name that has utf8 characters where I have to use htmlentities prior to encoding. I'd fixed it prior in the top10 teams but this one was in the users part

  11. #11
    Former QueueMaster Ken_g6[TA]'s Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    The People's Republic of Boulder ;)
    Posts
    180
    Hi again, Bok.

    When I go to some pages, such as https://stats.free-dc.org/teams/eni and I try to sort by some fields, like "Yesterday", the sorting doesn't work.
    Proud member of the friendliest team around, Team Anandtech!
    The Queue is dead! (Or not needed.) Long Live George Woltman!

  12. #12
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    hmm, it does a check to see how many teams there are before deciding whether to do serverside processing (only on certain rows where there are indexes) or pull everything in and allow local sorting (on anything).

    In this case it's using serverside, so something is wrong on that logic, which is a lot more complicated.

    I've upped the count to be 2500 before it goes serverside for now, so it's working for Enigma, will debug it on larger projects

  13. #13
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    hmm, it does a check to see how many teams there are before deciding whether to do serverside processing (only on certain rows where there are indexes) or pull everything in and allow local sorting (on anything).

    In this case it's using serverside, so something is wrong on that logic, which is a lot more complicated.

    I've upped the count to be 2500 from 1000 before it goes serverside for now, so it's working for Enigma (takes a while to pull all that data though) will debug it on larger projects

  14. #14
    Hello Bok.
    I'll start off by saying I love the stats page, and I use it every day. So these are not complaints, just bug reports and humble suggestions

    When I look at for example my stats for MilkyWay here: https://stats.free-dc.org/user/mil/150943
    The User Daily Scores and User Cumulative Scores for Teammates are empty.
    The user Cumulative Scores for Project Members has the y-axis go from 0. Would it be possible to rescale the y-axis to make the diagram more readable?
    The user Cumulative Scores for Project Members has the legend on the top right hand. This is really the most interesting part of the diagram, so putting the legend in any other position would be better I think. The best option may be to put it at the top as in the User Daily Scores - Project Members diagram where it doesn't overwrite any of the information in the actual diagram.
    The old (stats3) page used to have a pop-up in the hosts list so you could tell which computer is doing work without having to click the link. I found this very useful. Would it be possible to get that feature in the new stats page?
    The Milestones diagram is a bit tricky to read since the distance between points on the x-axis is arbitrary. When each point in the diagram doesn't have a readable value on the x-axis it gets very difficult to get an actual overview of your progress. I don't have a concrete suggestion on how to make the presentation better, but since the milestone information is already available in the top-right table I think I would find it more informative to have a "lifetime production" graph where the x-axis is a continuous time scale.

    Thanks!

  15. #15
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    I intend to look at all the charts at some point. I didn't actually code these so when I took a quick look yesterday it was a struggle to figure out what was going on. I may go back to the older ChartDirector charts.

  16. #16
    Member MarkRBright's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    93
    Hi Bok, You are doing sterling work as ever on the stats, but in case you haven't spotted these I'll throw them into the pot.

    . Clicking "User Milestones" on the main screen gives "The requested URL /userbycpidmilestones/fa1a611d7c2bb42d13617eb6b8903f8c was not found on this server." Don't know if it's just me, somewhat surprised nobody else appears to have mentioned it.
    . The new RAC column on the Subprojects list appears to be a bit interesting. Most seem to have fairly random values such as my RAC of 375M for something i have 2M on, or an RAC of 75 for something I do around 100K a day on!
    . User Timeline and Firsts! appears to no long er show anything for me at least - not sure if everything has been reinitialised or what. Personally I don't use this page but I just thought I'd point it out.

    [Update]
    . And of course it would be remiss of me not to request that the User Milestones be enhanced hugely but adding columns showing for each MM, the number required for a Maxwell, for a TeraMiRB and for a MiRB. THis would be teh same data for every single user, so it shouldn't be too difficult to collect - he says in his ignorance :-)
    [EndUpdate]

    As to the new format - I like it, particularly the clickable/sortable column heads.
    Cheers and thanks
    Last edited by MarkRBright; 06-14-2018 at 04:44 AM. Reason: Forgot something

  17. #17
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    Quote Originally Posted by MarkRBright View Post
    Hi Bok, You are doing sterling work as ever on the stats, but in case you haven't spotted these I'll throw them into the pot.

    . Clicking "User Milestones" on the main screen gives "The requested URL /userbycpidmilestones/fa1a611d7c2bb42d13617eb6b8903f8c was not found on this server." Don't know if it's just me, somewhat surprised nobody else appears to have mentioned it.
    Ah, it's not in the rewrite rules. Fixed, though that page needs converting to datatables, hence it's css and formatting is all off. I've made a note.

    . The new RAC column on the Subprojects list appears to be a bit interesting. Most seem to have fairly random values such as my RAC of 375M for something i have 2M on, or an RAC of 75 for something I do around 100K a day on!
    That column should not be visible. Switched it off..
    . User Timeline and Firsts! appears to no long er show anything for me at least - not sure if everything has been reinitialised or what. Personally I don't use this page but I just thought I'd point it out.
    Mine does show some things. Probably does not for too many people to be honest.


    [Update]
    . And of course it would be remiss of me not to request that the User Milestones be enhanced hugely but adding columns showing for each MM, the number required for a Maxwell, for a TeraMiRB and for a MiRB. THis would be teh same data for every single user, so it shouldn't be too difficult to collect - he says in his ignorance :-)
    [EndUpdate]

    As to the new format - I like it, particularly the clickable/sortable column heads.
    Cheers and thanks
    The MM's one is more difficult as we have discussed before. Once I get everythign fixed up and the graphs sorted too, I'll take another look.

  18. #18
    Administrator Bok's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Wake Forest, North Carolina, United States
    Posts
    21,051
    Blog Entries
    13
    Quote Originally Posted by MarkRBright View Post
    Hi Bok, You are doing sterling work as ever on the stats, but in case you haven't spotted these I'll throw them into the pot.

    . Clicking "User Milestones" on the main screen gives "The requested URL /userbycpidmilestones/fa1a611d7c2bb42d13617eb6b8903f8c was not found on this server." Don't know if it's just me, somewhat surprised nobody else appears to have mentioned it.
    Ah, it's not in the rewrite rules. Fixed, though that page needs converting to datatables, hence it's css and formatting is all off. I've made a note.

    . The new RAC column on the Subprojects list appears to be a bit interesting. Most seem to have fairly random values such as my RAC of 375M for something i have 2M on, or an RAC of 75 for something I do around 100K a day on!
    That column should not be visible. Switched it off..
    . User Timeline and Firsts! appears to no long er show anything for me at least - not sure if everything has been reinitialised or what. Personally I don't use this page but I just thought I'd point it out.
    Mine does show some things. Probably does not for too many people to be honest.


    [Update]
    . And of course it would be remiss of me not to request that the User Milestones be enhanced hugely but adding columns showing for each MM, the number required for a Maxwell, for a TeraMiRB and for a MiRB. THis would be teh same data for every single user, so it shouldn't be too difficult to collect - he says in his ignorance :-)
    [EndUpdate]

    As to the new format - I like it, particularly the clickable/sortable column heads.
    Cheers and thanks
    The MM's one is more difficult as we have discussed before . Once I get everything fixed up and the graphs sorted too, I'll take another look...

  19. #19
    Member MarkRBright's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    West Yorkshire, UK
    Posts
    93
    All good. Thanks Bok

  20. #20
    Senior Member Dirk Broer's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Leiden, South Holland, Netherlands
    Posts
    251
    Somewhere a table has crashed, one of the two stats servers keeps reporting the same value for 'combined score' over the day.
    Last edited by Dirk Broer; Yesterday at 06:08 AM.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •